Поділитися
X

Солодкі новорічні подарунки і солодкі набори оптом 2023-2024

Цікаві факти про цукерки

29 квітня 2019 р. 18:50
  • 10 цікавих фактів про цукерки
    Найперші цукерки з'явилися у Єгипті. Оскільки цукор на той час ще не був відомий, замість нього вживали фініки та мед. На Сході цукерки робили з мигдалю та дулі, а в стародавньому Римі варили горіхи та макові зерна з медом та засипали кунжутом. У нас теж було щось на кшталт цукерок: у Стародавній Русі їх робили з кленового сиропу, патоки та меду.
    Звання найбільшої цукерки належить ведмедику на прізвисько Хагі-Бой. Його висота становить 1,68 метра і вага – 633 кілограми. Для відливання ведмедя знадобилася спеціальна форма вагою 4 тонни. Залита у форму фруктова маса сохла близько двох тижнів, після чого її вийняли і відполірували до блиску. Творцями ведмедика є кондитери фірми Gummi Bear Factory.
    Довжина найбільшої коробки для цукерок становить 2,5 метри, а ширина 1,5 метри. У таку коробку помістилося 800 кг шоколадних цукерок. Коробку для солодощів було виготовлено компанією Майстер Фуд для всесвітнього кулінарного шоу.
    На думку німецьких психологів, найромантичнішими цукерками вважаються цукерки з полуничною начинкою. До речі, рішучі люди воліють вишневу начинку, сором'язливі – горіхову, а творчі – кокосову.
    Найбільш несправедливо звинувачені цукерки – шоколадні. У Європі, у XVI столітті, під час повального захоплення шоколадом, йому приписувалися магічні та лікувальні властивості. Звичайно, очікування не виправдалися і тоді його стали вважати джерелом буквально всіх бід. Одна молода особа писала подрузі: «Раджу тобі більше не їсти шоколаду. Моя знайома їла його під час вагітності і народила на світ зовсім чорну дитину».
    Найкосмічніша цукерка - Чупа-Чупс. 1995 року російські космонавти на станції Мир попросили відправити їм із Землі цукерки. У ЦУПі було вирішено, що найбезпечнішими у невагомості будуть цукерки Чупа-Чупс. Космонавтів із чупа-чупсами зняли на відео, і рекламний ролик приніс компанії Chupa Chups славу єдиної у світі цукерки, популярної не лише на Землі, а й у космосі.
    Найнезвичайніші у світі цукерки, це — фінські цукерки. Фіни роблять їх кислими (без солодкого присмаку), солоними (до пива) і навіть зі смаком, схожим на нафту!
    На початку XIX запрошені на звані прийоми багаті панночки непомітно ховали в ридикюль цукерки. І це була не клептоманія. Пояснювалося це тим, що в Росії в ті роки не було цукеркових фабрик і для кожної званої вечері кондитери готували цукерки за власним рецептом, що зберігався в таємниці.
    Найзнаменитіші цукерки – це праліне. Вони були винайдені у 1663 році. Кухар приготував їх спеціально для французького посла у Німеччині, і праліні досі утримують рекорд продажів у Німеччині та Швейцарії.
    Найрадянськіша цукерка — знаменитий набір Пташине молоко. Спочатку це був торт і готували його на підприємстві РОТ ФРОНТ. Секретом виготовлення був агар-агар — холодець, який видобувають із морських водоростей. Він, до речі, застосовується також для оздоблення тканин.
    А ще ми можемо поділитися з Вами цікавими фактами про новорічні подарунки, просто натисніть Цікаві факти про новорічні подарунки

 

Ми в соціальних мережах